MEGOLDÓKULCS

Iskoláknak

Szeretne büszkélkedni évek múltán a sok sikeres öregdiákkal?

Minden tudás az iskolában kezdődik. A statisztikák és a gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon sok hasznos ismeretet és információt ad az iskola, de a munka világában sokszor a tudás és a szakképesítés nem elegendő. A sikerhez céltudatosságra, talpraesettségre, jó kommunikációra is szükség van. Még a legjobb szakembereknek, a legokosabb diákoknak is egy állásinterjún vagy felvételi beszélgetésen keresztül vezet az út az önmegvalósításhoz! Dönteni nem lehet a diákok helyett, de támogatni őket annál inkább! Építse be Ön is tanmenetébe a 30 óra keretében megtartott gyakorlatra fókuszáló álláskeresési tréninget! Diákjai már felkészültebben indulhatnak el álláskeresésükre!

„Hogyan legyél sikeres az állásinterjún”

A Szent István Egyetem Tehetséggondozási és Karrier Irodája idén is megszervezte az Állásbörze Felkészítő Napok programsorozatát. Az elhelyezkedést segítő ingyenes előadásokat tartalmazó programsorozat ebben az évben is három napon keresztül, budapesti és gödöllői helyszínen várta munkakereső fiataljainkat és a térség lakosait.

Idén az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy az Állásbörze Felkészítő Napok első előadójaként elfogadta meghívásunkat Kovács Zsuzsanna Job Tréner, coach, a JobTraining.hu megálmodója és tulajdonosa. Zsuzsanna munkája során 15 év szakmai tapasztalatával segíti a hozzá fordulókat a felkészülésben. Álláskeresőknek, GYES-ről visszatérő kismamáknak, munkáltatóknak és oktatási intézményeknek segít elérni kitűzött céljaikat. A tanácsadások mellett, fejvadászként és szervezetfejlesztőként is támogatja az eredmények elérését. Számos interjú helyzetben volt ő maga az interjúztató és több mint 2500 óra munkavállalói- , valamint munkaadói tréning vezetési gyakorlattal rendelkezik.

Április 9-én hétfőn, a közel 60 érdeklődőt megmozgató „Hogyan legyél sikeres az állásinterjún” című előadáson kaphattunk betekintést az álláskeresés fortélyaiba. A leggyakrabban használt interjútechnikákon túl, megismerkedhettünk a verbális és nonverbális kommunikáció jelentőségével, az önismeret és a célok kitűzésének fontosságával. Az eseményen a felkészülést érintő általános tudnivalókon felül, ízelítőt kaptunk a legfrissebb kiválasztási trendekből is.

Képet kaptunk a mostanában egyre inkább előtérbe kerülő automatizált videó interjú rendszeréről és megtudhattuk azt is, hogy miből is áll egy „igen szendvics”. Hasznos tanácsokat kaptunk a kínos, vagy egyenesen tiltott kérdések megválaszolására vonatkozóan, ráadásként pedig praktikus és jól használható információkat kaptunk arról is, hogy mennyi mindent elárul egy-egy állásról az amit az interjúztató kérdez. Végezetül pedig elhangzott Zsuzsa egyik legfonottabb intelme az állásinterjúra készülők számára; mégpedig az, hogy bármennyire izgulnak is ebben a szituációban, sose felejtsék el, hogy a beszélgetésen az álláskereső és a munkáltató képviselője egyenrangú tárgyalópartnerként vesz részt.

A gyakorlati életből hozott példák nemcsak közelebb hozták az elméleti anyagot, hanem arra is ösztönözték az előadás résztvevőit, hogy feltegyék az őket foglalkoztató kérdéseket. Az előadó kedvessége, közvetlen, mégis professzionális előadói stílusa és magával ragadó személyisége együttesen volt a garancia arra, hogy az előadás résztvevői elégedetten távozzanak a helyszínről.

Az interjúfelkészítést követően számos visszajelzést kaptunk hallgatóinktól azzal kapcsolatban, hogy a továbbiakban is szívesen vennének részt Zsuzsa által tartott előadásokon vagy tréningen, legyen az akár interjú felkészítés, vagy egy béralku, bértárgyalás előadás.

Irodánk már 2010 óta biztosít az egyetem diákjai számára hasonló elhelyezkedést segítő programokat; így bátran jelenthetjük ki, hogy Zsuzsanna szervezéshez való hozzáállása, és rugalmassága kiemelkedő profizmusól árulkodik. A honlapon is megtalálható mottóval élve a JobTraing.hu a Szent István Egyetemen már „letette jövője alapjait”, így őszintén reméljük, hogy lesz még alkalmunk vele együttműködni a Tehetséggondozási és Karrier Iroda elkövetkező programjai során is. Köszönjük!


Szent István Egyetem, Tehetséggondozási és Karrier Iroda, Lajkó Istvánné irodavezető és Mészáros Ágnes karrier-tanácsadó”

 

További oktatási eredmények, visszacsatolásokat itt olvashat.

MY PREVIOUS JOBS

Detailed,
step by step consulting guide

Mi a célja és mit tartalmaz a program?

Az iskolai program célja, hogy a sok hasznos elméleti tudás mellé a gyakorlatban működő álláskeresési stratégiákat, ismerjenek meg a diákok.

Amikor kilépnek az iskola „védett” falai közül, akkor magabiztosabban, tudatosabban lépjenek karrier életükben.

LÉPJ KAPCSOLATBA VELEM!

Felkeltettem az érdeklődését?
Kezdjünk el közösen dolgozni a diákok jövőjén!

Kovács Zsuzsanna JobTraining. Rendszer-szemléletű és megoldás orientált HR megoldások munkaadóknak és álláskeresőknek. Karrier tanácsadás, coaching. Tréningek, oktatások.