munkaadóknak

Mikor sikeres egy cég?

Egy vállalat akkor igazán sikeres hosszú távon, ha alkalmazottai olyan munkakört töltenek be, amiben ki tudnak bontakozni, és proaktívan dolgoznak a cég sikerén. Nem mindegy, hogy egy alkalmazott csak bejár a munkahelyére, vagy kreatívan dolgozik.
Ha szakember végzi a kiválasztást, akkor végre megvalósulhat az, hogy a megfelelő ember kerül a megfelelő helyre. Ha olyan személy tölti be a feladatkört, aki a megfelelő képességekkel és kompetenciákkal rendelkezik, akkor az meglátszik a munkáján. Lelkesen, szorgalmasan és önállóan tud dolgozni. Azt az alkalmazottat, aki csak bejár a munkahelyére, és folyamatosan noszogatni vagy fenyegetni kell, az nem viszi előre a cég dolgait.

Legyen a munkaerő kiválasztás siker történet! Építsen hatékony csapatot!

Kérjen személyre szabott ajánlatot cégének, hogy Ön is részese lehessen a kiválasztási folyamatnak, és kapjon egy külső „szemtől” szakvéleményt, hogy a kiírt pozícióra a legjobb ember találja meg hosszútávon.

Egyre többet lehet hallani manapság a coach, coaching kifejezéseket. Bár egyre elterjedtebb, még mindig valahol gyerekcipőben jár itthon és sokan nem igazán értik, hogy miről is van szó.

Bizonyára mindannyian kerültünk már olyan helyzetbe, problémába (munkahelyi, családi, párkapcsolati), ami kellemetlen volt számunkra, és nem láttuk a kiutat. De az is gyakran előfordul, hogy nem tudjuk, mit tehetnénk azért, hogy elérjük az álmainkat, céljainkat, így aztán egy helyben toporgunk. Az ilyen helyzetekben tele leszünk kétségekkel, stresszel, félelemmel, szorongással, önbizalmunk csökken és mintegy csapdába kerülünk.

Mit is jelent a szervezet fejlesztés?

A szervezetfejlesztési tevékenység célja a folyamatos növekedés elérése. Ez egy tervszerű beavatkozást feltételez: elemeznünk kell a cég működését, megtalálnunk gyenge pontjait, és felerősíteni a jól működőeket. A tevékenység sikerének feltétele, hogy a vezető teljes mellszélességgel a változás mellett álljon, és sikerüljön az alkalmazottakat is meggyőznie annak szükségességéről.

Munkaköri leírások készítése

Fontos, hogy minden munkavállaló tisztában legyen, a munkakörével kapcsolatos pontos és részletes feladataival és elvárásaival.
Cége munkatársai számára munkaköri leírások készítésében is a segítségére tudok lenni!

Egy jó munkaerő kincset ér!

Napjainkban a legjobb toborzási forma megtartani a meglévő jó munkaerőt! Amennyiben még is szükséges csapatunk bővítése, átalakítása igen is tisztában kell lennünk a munkaerő felvétel módszereivel. Két féle munkaadó létezik, az egyik, aki inkább szereti kiadni szakembernek, így több ideje jut a saját szakmai munkájára.

Iskoláknak

Minden tudás az iskolában kezdődik. A statisztikák és a gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon sok hasznos ismeretet és információt ad az iskola, de a munka világában sokszor a tudás és a szakképesítés nem elegendő.

Munkaadóknak

Egy vállalat akkor igazán sikeres hosszú távon, ha alkalmazottai olyan munkakört töltenek be, amiben ki tudnak bontakozni, és proaktívan dolgoznak a cég sikerén. Nem mindegy, hogy egy alkalmazott csak bejár a munkahelyére, vagy kreatívan dolgozik.

Kismamáknak

Nem vagy egyedül. Sok kismama bizonytalan, ha a jövőjéről van szó. Egy dologban azonban a legtöbben megingathatatlanok: régi munkahelyükre nem akarnak visszamenni. Kismamák többsége egyáltalán nem találja a visszautat a munka világába.

Álláskeresőknek

Van, akit az egyéni konzultáció inspirál, van, akit a csoportos tapasztalati tanulás visz előre. A 2 napos gyakorlati tréning azoknak való, akik ki akarják használni a közösség én-formáló erejét, hogy minél több területen tudjanak fejlődni és előre lépni.