Nézőpont – Te onnan mit látsz?

 

Milyen a látásod? Van szemüveged, vagy használsz látásjavító eszközt?

Valljuk be őszintén fontos, hogy kinek mi a nézőpontja, de nem mindig a látás segítségét hívjuk segítségül.

Engedd meg, hogy egy hétköznapi példán szemléltessem, hogy mit is jelent a nézőpont.

Kocsiban ülsz, a kocsi mozgásban van. Te ülsz a volánnál (Nálad a kormány! az irányítás lehetősége). Szépen haladsz a célod felé, ahova el szeretnél jutni. Ha minden jól megy, előtte megtervezted, hogy mikorra és hova szeretnél eljutni, sőt számoltál a lehetséges akadályokkal is (van-e elég benzin, várni kell-e útitársra, forgalmi akadályok, megállító lámpák). Illetve számba vetted, hogy milyen sofőr vagy azaz a tudásod, képességeid alapján mennyi időbe tart majd az utazás.

Tételezzük fel, hogy más is ül az autóban. Volt már olyan, hogy valaki beleszólt, hogy merre menj, „fékezz már”, „haladjunk gyorsabban”, „én másik úton mennék”…..és számtalan „hasznos” tanács.

De valamikor is felmerült a „tanácsadóban”, hogy amit Ő lát az egy másik szemszög? Honnan tudja, hogy lassíts, gyorsíts, más útvonal kell, amikor Te egy másik szögből, céllal látod a helyzetet.

Nézzük azt is, mikor nem az autóban ül a „társ”, hanem az utakon van több autó is. Volt már arra példa, hogy dudáltál a másikra, hogy miért nem megy, haladjon gyorsabban, vagy uram bocsá a saját sávjában maradjon?

Az Ő nézőpontjából lehet, hogy az reakció, tanács volt a helyes, de felteszem a kérdést kinél van a kormány, az irányítás? Abban az adott helyzetben Te vagy és a Te nézőpontod a helyes, hiszem Ő nincs a helyedben.

Vajon a Te karrier életedet ki irányítja?

  • A belső hiedelmeid?
  • A közvetlen környezeted, akivel egy autóban ülsz,
  • vagy a külső hatás „áldozata” vagy, azaz a többi autóé.

Több ezer állásinterjút és állásinterjúra való felkészítést bonyolítottam már az elmúlt évek során és mindig a belső motivációt keresem, amit sajnos többször kint találok.

Neki megmondta más, hogy neki mi is lesz jó? Néha a legjobb szándékkal sem célra vezető, hogy  ha saját nézőpontunkat erőltetjük rá a másikra!

A legjobb, ha úgy támogatod a számodra fontos embereket, hogy látod az Ő nézőpontját, hogy számára mi a legjobb! Nem neked, hanem neki! Megkérdezted valaha is hogy Ő mit szeretne?

Engedj teret és szabadságot, hogy Ő irányítsa a karrier életét. Fantasztikus, amikor van melletted, akár egy akár több támogató személy, és nagyon fontos bizonyos döntések előtt több nézőpontot is megvizsgáljon az ember. De a döntés a Tiéd!

Ne feledd, hogy a munkahelyre ki jár be mindennap? A „tanácsadók” vagy Te?

Karrier útja mindenkinek van, mindenki csinál nap, mint nap valamit. Milyen jó, amikor azt csinálod, amit szeretsz és úgy tudod nyugtázni a  napodat este, hogy mennyire jó, mert ma is közelebb kerültem a célomhoz, haladtam az utamon.

Volt már olyan eltévedtél? Bizonytalan voltál? Meg-meg álltál egy pillanatra? Volt, hogy olyan, hogy kellett benzin, a „hajtóanyag”, hogy tovább tudjál haladni?

Jelentem, a fenti helyzetek mindenkinél vannak, csak nem mindegy, hogy mennyi ideig tartanak és lelkileg, érzelmileg hogyan éled meg, ha elakadás van a karrieredben. Sőt mivé válasz általa, hiszen előtérbe kerülhetnek olyan személyiség jegyek, amik eddig „alvó” állapotban voltak nálad.

 

Van egy jó hírem a döntés nálad, hogy meddig tartson a haladás és a pihenési idő.

Van még egy jó hírem, Te tudsz érte tenni.

Mennyire fantasztikus, hogy ez rajtad múlik, hogy megtaláld magadat és célodat, hogy olyan feladatokat végezz mindennap, amit szeretsz. Én ebben tudlak támogatni a saját nézőpontoddal.

Keress bizalommal, hogy megtaláld célodnak, személyiségednek megfelelő hivatást.
Cél és Önismeret alapú karrier tanácsadás és karrier coaching.

Támogatni tudlak a két alap pilléren túl:

  • állás hirdetés és önéletrajz/motivációs levél összhangjában,
  • bértárgyalási technika,
  • állásinterjúra való felkészítés

VÁLTOZTASS! Éld a jelent, tedd le a jövőd alapjait, hogy holnap már a céljaidnak tudj élni!” (JobTraining)
http://www.jobtraining.hu

#jobtraining #valtoztass #munkahely #siker #karrier #sajatkarrier #coach#karriercoach #valtozas #onismeret #cel #allasinterju #bertargyalas #csinaldaztamitszeretsz #haladas #fejlodes #boldogsag #imadomahivatasom

 

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük