Út keresők

Elvégezted a középiskolát majd vagy saját, vagy külső nyomásra jelentkeztél 18-19 évesen felsőoktatási intézménybe, hiszen diploma még is csak kell!

De! Tudod, hogy mivel szeretnél igazán foglalkozni szerencsések azok a fiatalok, aki már tudatosan választanak szakot/szakirányt! De mi van azokkal, akik még csak puhatolóznak, hogy mit is csinálnának szívesen? Nem gond van ilyen is!

Számtalan főiskolással/egyetemistával beszéltem, akik, mikor megkérdeztem, hogy mivel foglalkoznának, milyen célokkal kezdik a munkakeresést, akkor a válaszuk a szak/szakirány neve volt! Sajnos nem tudtak olyan célterületet mondani, ami felé mennének!

Nagyon fontos a tovább tanulás, de szakok választása előtt inkább végy elő a papírt és írd le, milyen az „álom munkahely”. Részletesen, aprólékosan jegyezd fel, hol, mivel szeretnél foglalkozni! A hely, a fizikai körülmények, az emberek, a munka, a feladatkör, a felelősség… MINDENT!

Tudod mikor tudod igazán ezt összeírni? Ha ismered magad! Ha tudod azt, hogy mi érdekel, miben vagy jó és mik azok, amiket semmiképpen nem tudnál vagy nem szeretnél, és az amiben kompromisszum kész vagy! Figyeld a mindennapjaid, hogy mi az ami örömmel tölt el, mi tölt fel energiával és mi az ami nem torelható az életedben!

Sikeres útkeresést!

Related Posts