Mi lesz a suli után?

Biztos számtalan új és hasznos információt kaptál/kapsz az iskolás évek alatt. Nem egy vizsgán, dolgozaton már túl estén, hol sikeresen, hol ismétléssel!

De belegondoltál, hogy az igazi próbatételek az iskola után jönnek? Az élet több területén, így az álláskeresés is az a terület, amely kihívásokkal szembesít. Számodra mi a legnagyobb kihívás? A legtöbb embernek ez a célok meghatározása! Valójában mit is szeretnél?

Ha már tudod mit szeretnél, akkor már csak az oda vezető út eszközeit kell használnod, alkalmaznod!

Egyre több olyan alkalmazotti munkaviszonyban dolgozóval találkozom, aki céltalan, alul motivált és elkeseredett. Talán nem jó helyen vannak és nem a céljaik szerint élnek ezek a dolgozó emberek.

Több lépcsős az út, mely a megálmodott célok beteljesüléséhez vezet. Az első legfontosabb lépcső, hogy tudd, mit szeretnél és ismerd meg magad – erősségeid, gyengeségeid. Ha már tudod, milyen pályán szeretnél dolgozni, melyik az a szakterület, ahol a tehetséged a legjobban ki tud bontakozni, akkor az már fél siker.

A munkaerőpiacra lépés első gyakorlati lépése, hogy az álláshirdetésre szabva készíts egy ütős, profi önéletrajzot. Illetve egy motivációs levelet, ha a hirdető cég igényli.

Hol találhatod meg a Rád szabott állást? Ehhez Pro Aktívnak kell lenni!

  • böngészd az állásportálokat, 
  • térképezd fel kapcsolati hálódat, 
  • légy látható a személyzeti tanácsadók és fejvadász cégek számára,
  • keresd direktbe a céget!

Amennyiben ismered magad, megvannak a célok és a kiszemelt állás/ cég akkor nagyon fontos, hogy az interjún legyél felkészült! Tájékozódj a cégről, tudd a személyes motivációidat!

Fontos az iskolai végzettség, de légy Te az, aki a gyakorlatban is tudja használni a tudását, ami túl mutat a száraz tananyagon és belső motivációval, céltudatosan tud a pályára lépni és sikereket elérni nap mint nap!

Keresésre fel, légy Pro Aktív!

Related Posts