Álláskeresési technikák – konkrét cég megkeresése

Egy újabb lépés az álláskeresési stratégiában, egy újabb állkeresési technika.

Már olvashattál állástechnikákról (álláshirdetés, személyzeti tanácsadó cégek).

http://www.jobtraining.hu/blog/allaskeresesi-technikak-allashirdetesek
http://www.jobtraining.hu/blog/allaskeresesi-technikak-szemelyzeti-tanacsado1

Most a cégek megkeresésével szeretnélek megismeretetni. Bár már pár pályázó használja ezt a technikát, de nem annyira elterjedt!

Légy Te az aki használja, azaz keresd meg dikrektbe a céget! Ahogy már az álláskeresés első lépése írásból http://www.jobtraining.hu/blog/az-allaskereses-elso-lepese tudod és alkalmazod a céljaid tükrében érdemes állást keresni, ha hosszútávra tervezel.

Ha a hirdetések között nem találtál számodra megfelelő állást, akkor nincs más út, mint, hogy ne állást hanem céget keres! Azaz térképezd fel, hogy azzal a szakterülettel, ami Te karrier céljaidnak megfelel, mely cégek foglalkoznak, felelnek meg! Abban az esetben ha az aktív álláshirdetések között találsz olyat, ami megfelel Neked, illetve TE is megfelelsz az elvárásoknak.

Hadd meséljek el egy konkrét esetet Neked. Egy álláskereső Fiatal ember keresett meg, aki épület gépészettel foglalkozott, már jó pár éve. Ez ideáig vállalkozóként dolgozott, sajnos a kevés megrendelés miatt el kellett kezdenie állást keresnie. Nehéz volt elindulnunk az álláskeresés útján, mert aki vállalkozó volt, ahogy Ő fogalmazott „szabad ember”, milyen lesz egy cég „kötelékében” dolgozni. Ő nála a céljai egyértelműek és világosak voltak, csak sajnos hirdetések között nem igazán találtunk számára tetszetős hirdetést. Így nem maradt más, mint hogy a cégek között keresett. Egy – két nap keresés után hívott, hogy meg van a cég ahova el szeretne menni. Böngészett a neten, beszélt szakmabeli kollegákkal, hogy melyik cég milyen. Amikor már megvolt a kiválasztott cég, amennyi információ csak volt, összeszedte a cégről. Ilyenkor az önéletrajzot cégre, cég profiljára szabtuk és minden előzetes hirdetés nélkül elküldtük a pályázati anyagát. Még azon a héten hívták, hogy szeretnének Vele személyesen találkozni.

A legnagyobb előnye itt rejztőzik, annak, hogy egy kiválasztott céghez küldjük. Nincs nagy verseny a többi önéletrajzzal, hiszen lehet, hogy aznap csak a Tiéd érkezik be, így van, hogy több időt is szánnak az önéletrajz átnézésére.

Tehát légy proaktív ha a cég nem keres, keresd Te!

VÁLTOZTASS! Éld a jelent, tedd le a jövőd alapjait, hogy holnap már a céljaidnak tudj élni! (JobTraining)

Sikeres álláskeresést!

Related Posts