Álláskeresés és a közösségi háló ereje – 1.

Az álláskeresés kapcsán már többször említettem, hogy használd ki a kapcsolati hálódat! Rokonok, barátok tudják, hogy állást keresel, hiszen lehet, hogy Ők tudnak számodra megfelelő állást – ez is egy lehetőség az álláskeresési praktika közül.

A mai világban már kikerülhetetlen, nélkülözhetetlen a világhálón való megjelenés! Ne csak információt szerezz onnan, hanem „hirdesd magad”! Fordítsd a saját hasznodra a világháló adta előnyeit. Így nem csak a közvetlen környezeted láthat, hallhat, hanem az is, aki keres a neten, például pont egy olyan munkaerőt, mint amilyen Te vagy!

Több közösségi oldal is létezik, de ami a szakmai munkád, pályafutásod kapcsán elengedhetetlen az a Linked In – https://www.linkedin.com/uas/login

Ez egy szakmai, üzleti közösségi oldal! Itt a szakmai közösség találkozik. Az oldal lehetőséget ad, hogy az eddigi tanulmányaidat, szakmai pályafutásodat jelenítsd meg! Ebben a „világban” is lehetnek ismerőseid. Sőt tovább megyek, itt ha megjelensz, nem csak egy újabb „virtuális őrület” része lehetsz hanem a fejvadászok, munkaadók számára is láthatóvá válsz – ők aktív keresőként használják az oldalt!

Személyes és szakmai tapasztalat alapján mondhatom, hogy több megkeresésem is jött, hogy az adott cég által meghirdetett pozícióra alkalmasnak találnak!

Az oldalon az ismerőseid „igazolhatják”, hogy az általad megjelölt szakmai tudással bírsz-e. Tehát ha egy idegen az oldaladra látogat – itt látható ki nézte meg az adatlapodat – akkor a főbb szakterületeidet is látja.

Összefoglalva mire jó:

– szakmai megjelenés,

– kapcsolat építés, 

– álláslehetőség,

– információ szerzés – adás, 

– megkeresések. 

A rendszer beállításoknál pedig megadhatod, hogy a szakmádhoz kapcsolódó állásokról értesítést kapjál.

Regisztrációra fel! Tedd magad láthatóvá!

Sikeres álláskeresést!

Related Posts