Alkalmazott vagy munkatárs? Te melyiket keresed?

Melyik a jobb, ha olyan kollegákkal vagyunk körül véve, akik „csak” alkalmazottak, és napi 8 órában jelen vannak a cég életében vagy igazi munkatársak, akik együtt rezdülnek a céggel?

Melyik tud azonosulni a cég küldetésével és céljaival?

Természetesen csak költői a kérdés, hiszen minden cégtulajdonos, vezető lelkes, motivált kollegákkal szeretne nap mint nap együtt dolgozni.

Milyen az ideális munkatárs?

A munkaerő felvételnek nagyon sok módja, módszere lehet, de a cél mindig ugyanaz, megtalálni az ideális munkatársat:

•    akire hosszútávon számíthatunk,
•    aki lojális,
•    aki szakmájához profin értő.

Az ehhez vezető út sokszor buktatókkal van kikövezve. Milyen jó, ha a cégnél egy profi hr-es dolgozik, aki ismeri minden csínját-bínját a tökéletes munkaerő megtalálásának! Jól toboroz, helyesen, szakszerűen interjúztat és a cég számra a legjobb embert találja meg! Igen ám, de nem minden cégnél van kéznél egy ilyen szakember.

Több olyan hazai vállalkozás van, ahol nincsen saját hr osztály, vagy hr munkatárs sincs. Ennek oka lehet az, hogy a vezetőség feleslegesnek tartja, hiszen nem mindennapos feladat egy új kollega megtalálása, pedig milyen jól jön a szakmai hozzáértés, ha még is kell egy új csapattag!

Munkaerő felvétel, toborzás. Kinek a feladata?

Természetesen a vezetők, cégtulajdonosok a szakmájukban a legjobbak, de nem várható el, hogy egy mérnök is ugyanolyan rutinnal rendelkezzen a munkaerő felvételben, mint egy gyakorlott hr-es!
Gondoljon bele, mennyivel jobb lenne ha a szakmai munkára jutna több ideje és a kiválasztást egy rutinos szakember végezné, aki külső szemmel talán tisztábban lát!

Legyen a kiválasztás folyamat flott, gyors és hatékony!

Ha szükséged van szakmai támogatásra, keresd fel www.jobtraining.hu oldalt.

Kovács Zsuzsanna
www.jobtraining.hu

A cikk megjelent:

http://www.kkvmagazin.hu/menedzsment/alkalmazott-vagy-munkatars-te-melyi…

Related Posts